Når du skal låne penger, så vil du naturligvis betale så lite renter som mulig. Du skal tross alt nedbetale gjelden din, og de fleste vil ha nok med det. Men banken skal jo ha betalt for tjenesten de yter deg, så at du må betale renter kommer du ikke foruten. Derimot er det mulig å presse renteprisen så lavt som mulig, noe vi skal se på med syv eksempler fra de beste forbrukslånene med lav rente! Se også nettsiden lån uten sikkerhet guide som har listet en rekke lån med lav rente.

Nordax Finans

Nordax har i flere år nå tilbydd et av de mest populære forbrukslånene til pengekåte nordmenn. Hovedårsaken til at lånet er så populært, er nok fordi den nominelle renten har blitt presset veldig langt ned. Har du god inntekt, så kan du søke om et forbrukslån fra Nordax med en rente så lav som 7,9 prosent. Vel å merke så er dette den nominelle renten, slik at når man legger til etableringsgebyret på 1475 kroner, og det høye termingebyret på 65kr, så blir lånet noe dyrere. Maksimalt vil den nominelle renten være på 18,9 prosent, noe som gjør at den gjennomsnittlige effektive renten er på 19,30 prosent.

Derfor gjelder det å ha en god inntekt når man søker om et lån fra Nordax, for da vil du garantert få bedre rentebetingelser. Den effektive renten vil være rundt 10 prosent dersom du klarer å forhandle deg frem til beste pris – og det er absolutt å anbefale. Her kan du også låne opp til 400 000 kroner, og bruke hele 15 år på å betale ned lånet.

Santander Consumer

Den populære banken Santander Consumer omtaler seg selv som den største tilbyderen av forbrukslån til nordmenn, og vi har ingen grunn til å tro at dette bare er noe de skryter på seg. De har nemlig drevet med finansiering i over 70 år, og er derfor eksperter på markedet. Den nominelle renten her varierer fra 7,9 til 21,9 prosent, og kan derfor bli enten veldig billig eller veldig dyr for deg – alt avhengig av din egen personlige økonomi.

Den effektive renten for et forbrukslån fra Santander er på 16,84 prosent, altså ganske bra. Det er faktisk bedre enn mange konkurrenter på markedet, så selv om man skulle få en av de dårligste rentene hos banken, så er den overkommelig. Banken tilbyr deg maksimalt 250 000 kroner i lån, og krever samtidig at du er minst 25 år og har en årsinntekt på 200 000 kroner for å låne penger, noe vi synes er litt strenge krav.

OPP Finans

OPP Finans er et populært forbrukslån med lav rente som du helt sikkert har hørt om, takket være mange TV-reklamer for lånet. Det er den norske storbanken Gjensidige som står bak lånet, så her kan du banne på at du er i trygge hender. Når det kommer til renten, så er den ganske bra, uansett hvilken inntekt du har. Også OPP Finans fastsetter renten individuelt etter å ha gjort en kredittsjekk, men det laveste man kan få er solide 7,5 prosent. Den høyeste nominelle renten er 18 prosent, mens den gjennomsnittlige effektive renten ligger på 17 prosent. Det er det siste tallet du må ta utgangspunkt i når du skal søke om lån, ettersom denne inkluderer alle ekstrakostnader forbundet med lånet (gebyrer og så videre).

Hvis du bestemmer deg for å søke om et forbrukslån fra OPP Finans, så kan du låne så mye som 350 000 kroner, og bruke hele 15 år på å betale ned lånet. Men som alltid anbefaler vi alltid å ha så kort nedbetalingstid som mulig – for jo lengre tid du bruker, jo dyrere blir lånet.

Bank Norwegian

Kjos og hans flyselskap har tatt steget videre til bankens verden, med Bank Norwegian. Og vi skjønner godt hvorfor forbrukslånet fra banken har blitt minst like populære som flyreisene – for her er betingelsene riktig så gode! Den laveste effektive renten man kan få når man søker om lån, er 9,59 prosent – og det er sinnsykt lavt! Når det er sagt, så skal kredittsjekken av deg ha gått bra for at du skal få denne renten. Den gjennomsnittlige lånetaker hos Bank Norwegian får en effektiv rente på 17,8 prosent, noe som heller ikke er helt gale.

Hos Bank Norwegian kan du låne hele 400 000 kroner, som du kan bruke på akkurat hva du vil. Aldersgrensen for å låne er kun 18 år, og dette er et forbrukslån med lav rente som vi trygt kan gå gode for. Lett å søke om, og lett å like!

FolkeLånet

Telefinans heter selskapet som står bak FolkeLånet, et lån som rett og slett skal gi det beste til folket. Det høres nesten ut som en klisjé og noe som umulig kan ha rot i virkeligheten, men her må vi faktisk være så ærlige å si at vi sjeldent har sett et så bra forbrukslån med lav rente. Folkelånet har nemlig en gjennomsnittlig effektiv rente på 15,8 prosent, noe som er vesentlig lavere enn de fleste konkurrentene på markedet. Har du høy inntekt kan du sikre deg en effektiv rente på godt under ti prosent, noe som er ganske så unikt!

Du kan attpåtil låne hele 350 000 kroner med FolkeLånet, og bruke hele 12 år på å betale ned gjelden din. Her er prisene presset til det laveste – så hva er det ikke å like?

yA Bank

Det høres kanskje litt spenstig ut å låne penger hos noen som velger å kalle seg for yA, men det er nok bare et forsøk på å være trendy. Uansett så skjemmer ikke navnet noen, for den lave renten på forbrukslånet fra yA Bank gjør at det absolutt bør være opp for vurdering. Her kan man nemlig søke om et lån på hele 360 000 kroner, og få en effektiv rente så lav som 17,68 prosent. Dette er den gjennomsnittlige renten for søkerne av lånet, så avhengig av din egen inntekt, så kan denne justeres både opp og ned.

Det er kjapt og effektivt å søke om et lån hos yA Bank, og du får svar på søknaden nærmest umiddelbart. Banken har faktisk vunnet norgesmesterskapet for banker hele åtte år på rad, så her er du garantert i trygge hender.

Ryddelånet

Vi nevnte låneinstitusjonen Telefinans lengre opp i artikkelen, og dette er det andre forbrukslånet med lav rente som de tilbyr. Med Ryddelånet fokuserer de først og fremst på de som sliter med uoppgjort gjeld og kreditorer på nakken, men det er ingenting i veien for at alle andre også kan søke om lånet. Den effektive renten her er presset så lav som overhodet mulig, og den gjennomsnittlige ligger på 15,80 prosent. På lik linje med Folkelånet, er dette altså et av de gunstigere lånene på markedet hva renten angår. Har du god inntekt, så kan du være sikker på at prosentpoengene faller enda noen hakk i riktig retning.

Med Ryddelånet kan du søke om en lånesum på hele 350 000 kroner, som du bruker maksimalt 12 år på å betale ned. Aldersgrensen for å søke er noe høye 23 år, og banken krever samtidig at du har en årsinntekt som samsvarer med utgiftene. Her er det med andre ord ikke noen kjære mor, så du må ha tingene dine på stell selv om det kalles for «Ryddelånet».