Vi forventer god service når vi bestiller noe på nett, og kampen om rask levering over hele landet tar seg for alvor opp i netthandelen. Kredittkort er intet unntak – når vi bestiller oss nytt kredittkort (se anbefaltekredittkort.net eller kredittkort info), så vil vi helst ha det levert på dagen. Begrepet «kredittkort på dagen» er noe av det mest søkte på Google innenfor denne nisjen, så det er tydelig at nordmenn vil ha pengene sine raskt. Men finnes det egentlig noe slikt, eller er det bare utopi?

Joda, du kan nesten få kredittkort på dagen

Og med det mener vi at du ikke behøver å vente på at du får svar om du får kredittkort eller ei. For å få et kredittkort på dagen, altså samme dag som du søker, er tilnærmet umulig. Det skal jo tross alt produseres, det skal trykkes på med ditt navn og dine detaljer, og det skal kobles opp mot kontoen din. Ikke minst skal det sendes med Posten, og vi har vel alle våre erfaringer med hvor lang tid det kan ta. Derfor finnes det i praksis ikke noen banker som tilbyr deg kredittkort på dagen, i den forstand at du har det i lomma noen timer etter at du har søkt.

Derimot kan du som nevnt få bestilt opp kortet på noen få minutter. De fleste banker har nemlig såpass moderne systemer at de kan behandle søknaden din om kredittkort automatisk. Selve søkeprosessen er unnagjort på noen få minutter. Det betyr at kortet er på vei til produksjon, kanskje fem minutter etter at du søkte. Er du riktig så heldig, så har du kortet etter 1-2 dager i postkassa, men som regel tar det opp til en arbeidsuke før du har mottatt det.

Hvordan får man så kredittkort på dagen?

Det er ikke så mye du kan gjøre, annet enn å velge riktig bank. Hvis du ringer til den lokale sparebanken din, så kan du være sikker på at det må en ledig kundebehandler til før søknaden din om kredittkort kan behandles. Ofte tar det 2-3 dager bare å gjennomføre dette. Derfor anbefaler vi heller at du oppsøker en ren internettbank, som har automatiske systemer. Et godt eksempel på dette, er Bank Norwegian. Her er hele «skaff meg et kredittkort»-prosessen unnagjort på maksimalt fem minutter.

Vi anbefaler at du sammenligner ulike banker, og ser hva andre har sagt om leveringstiden. De bankene som satser på å tilby rask levering, er heller ikke beskjedne med å uttale seg om det. Derfor kan du trygt regne med at dersom en bank lover deg «24 timers behandling», så tar det ikke mer enn et døgn før du er på god vei mot ditt nye kredittkort.